Welkom op de website van Sixtiesband

Nieuws


Open podium in Zyfflich

 
In september is er een Lacions-concert in het Duitse Zyfflich. Dit is een open lucht concert.
Dit romantisch podium in een Oerol atmosfeer, biedt ruimte voor optredens in een kleinschalige setting. (Max 100 pers) Muziek, dans, theater.........
23 September Sixties Day!

The Lacions op Froggypop

Tijdens Pinkstervaria Altforst 2018 wat in het Pinksterweekend wordt gehouden zijn The Lacions te zien en te horen op het Froggypop festival op zondag 20 mei. Een mooi moment voor een echt Goud van Oud concert.


Het bloed kruipt......

Na een pauze van 3 jaar zijn The Lacions sinds januari 2017 in dezelfde samenstelling weer actief. Muziek blijft toch een schitterende hobby. Sinds begin 2017 is het de bedoeling dat de band iedere 2 weken een avondje bij elkaar komt om te musiceren. Besloten werd om geen optredens/concerten meer te doen.

Naast muziek uit de jaren 60 wordt er nu ook af en toe een uitstapje gemaakt naar nieuwer repertoire, wel passend in de sixties sound.

De afspraak niet meer op te treden is inmiddels wel iets aangepast. Toen bekend werd dat de band weer "actief" was kwamen er regelmatig verzoeken voor een concert. Incidenteel werd hierop door de band positief gereageerd. Zo was er in september 2017 een concert in het Streekhistories Museum in Beneden Leeuwen waar op dat moment een expositie werd gehouden over de bandjes uit de jaren 60. In december was er nog een prachtig concert tijdens een groot feest van vrienden.

Al met al ...........The Lacions  zijn er weer met de bedoeling nog lang door te gaan.

 


The Lacions II

In 1990 kwamen Jos, Frans en Ici bij elkaar met de wens hun oude, inmiddels weer sterk in populariteit groeiende beatmuziek uit de jaren 60 nog eens te gaan spelen en de naam The Lacions weer van stal te halen. Kees de Haas, met wie Jos en Ici al eerder hadden samengespeeld werd gevraagd bij de band te komen als zanger-gitarist, wat een gouden greep was. Daarnaast kwamen ook Al van Zandvoort en Henk Schiks (ex-Sound Image) bij de band. Na het afscheid van Al en Henk kwam toetsenist Victor Kerkhof in 1997 de band versterken en speelt sinds die tijd met groot plezier bij The Lacions. Sinds 2004 is er ook aanvulling van zangeres Marijke, die ook een aantal typische sixties songs voor haar rekening neemt.

Zoals gezegd, in 1990 werd begonnen met de eerste repetities. Na een uiterst gezellige tijd van repeteren met veel lachen, gieren, brullen en verhalen werd het idee geboren om eenmalig een reünieconcert te geven. Na een Try-Out was het dan zover.....november 1991 het reünieconcert van The Lacions. Op basis van de vooraankondiging was de zaal binnen een paar uur totaal uitverkocht. Dit smaakte naar meer; het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. De jaarlijks terugkerende Sixties avond was een feit.

Ruim 23 jaar na het eerste reünieconcert was de Sixtiesband The Lacions nog aktief. In 2013 werd besloten te stoppen. Het was mooi geweest! 

Of er ooit nog een Last Farewell Concert komt?


 

Rariteiten???

Deze foto kwamen we tegen op een Zwitserse site waar singles en foto's worden aangeboden: http://homepage.swissonline.ch/featheredapple/garage45s2.html

The Lacions THE LACIONS - promo only bandphoto (Holland - The Lacions Fanclub) 1966?, promo-only bandphoto M- SOLD!
Ultra rare original Lacions Fan-club bandphoto from 1965, or 1966! The Lacions were an early Dutch 60s beat band from Beneden-Leeuwen that is still active today! On the printed back of the card it reads BEAT GROUP THE LACIONS on top. Their lineup (which you can also find printed on the back of the card) was including Frans van Zwam (rhythm guitar), P.J. Van Kaauwen (bass), Jos Markus (lead guitar), and Ici van Gelder (drums). This is no less but the only known copy of the original Lacions Fanclub photo amongst collectors! I was submitting a scan of it to the Nederbeat website along with some others a couple of years ago! This one is seriously rare!! A bargain!
CLICK HERE TO VIEW A FULL SIZE IMAGE OF THE LACIONS PHOTO!

31 Mei 2013 The Lacions op Woodstock Festival.

The Lacions zijn dit jaar een van de acts op het "Woodstock"Festival in Zyfflich (Bij Kleve - Duitsland). Zyfflich is ook al jaren bekend van het Bluesfestival. Dit jaar heeft de organisatie beide festivals gekoppeld in een weekend. Op vrijdag het Woodstock gebeuren en op zaterdag 1 juni het Bluesfestival.

Vrijdag 31 mei zijn de volgende steengoeie bands te beluisteren: Woodstock Tribute Band - Joe Cover Band - Joan Baez - Melanie - The Jimmy Hendrix Alive Project en natuurlijk The Lacions. Wil je meer weten? 


The Lacions in een film over Stella Kelder Nijmegen.
 
Vorig jaar is er begonnen met het maken van een filmdocumentaire over "Stella Kelder" in Nijmegen.
Dit was de roemruchte poptempel in de jaren 60 waar op verschillende podia menig bekende bands de basis legde voor hun muzikale carrière.
Ook The Lacions traden daar veelvuldig op. Wij zijn waarschijnlijk nog de enige actieve band uit die tijd.
 
Over de popgeschiedenis in Stella is nu een film gemaakt met o.a. The Lacions.
De officiële première is gepland voor de derde week van september a.s en zal in principe tegelijkertijd zijn met de presentatie van het boek van Frank Antonie van Alphen over 50 jaar Nijmeegse popmuziek.  Een locatie hiervoor wordt nog gezocht maar je kunt hierbij denken aan Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Marienburgkapel), LUX of misschien Doornroosje.
 
Een promo van deze film kun je hieronder zien.
 

Abbacz en The Lacions, Terwolde

Op zaterdag 20 april keren de jaren '60 en '70 weer terug in Zaal  De Groot op De Vecht. Ook dit jaar komen er weer 2 top livebands naar De Vecht, namelijk, op veler verzoek, de band Abbacz uit Praag en een echte jaren 60-band The Lacions uit  Beneden Leeuwen.
Tijd: 20.00-24.00 uur, zaal is open om 19.30 uur.

datum: 29 apr 2013
aanvang: 20:00 uur
prijs: € 15,00 (incl. gratis kop koffie/thee bij binnenkomst)
type: Pop

 
Uitnodiging voor fans.
 
van: Minie en Jan    30 maart 2013 11:27
 
Beste fans van The Lacions,

Op zaterdag, 20 april a.s. komen "The Lacions" naar zaal De Groot, Avervoordseweg 2, 7396 PE in Terwolde (De Vecht.)om een concert te geven tijdens de jaarlijkse Sixties/Seventies Night.
The Lacions treden op van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur.) Dan volgt er een pauze van ongeveer een half uur. Om 22.00 uur begint het optreden van de Abba tribute band "Abbacz" uit Praag.
Alles wordt live gespeeld en met deze 2 topbands kan de avond niet meer stuk.
Als jullie tussen 19.30 uur en 20.00 uur komt, krijgen jullie een gratis kopje koffie of thee.
Kom allemaal op 20 april a.s. naar Terwolde.
Kaarten à Euro 15,-- kunnen gereserveerd worden via tel.nr. 0571 291888
Wij wensen U Fijne Paasdagen!! Tot 20 april a.s.

The Lacions voor Stichting KiKa.
 
Op zaterdag 24 maart werken The Lacions mee aan een uitgebreid programma voor de stichting KiKa. Doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze geweldige stichting voor kinderen met kanker.
Dit Goud van Oud concert wordt georganiseerd in het Brabantse St.Michielsgestel en er werken 4 bands aan mee.